Over Kim Heijdenrijk

KimIn de koude winter van 1979 kwam ik ter wereld in Amsterdam. Burgerziekenhuis, Kamer 1. Ik ben opgegroeid in de jongste hoofdstad van Nederland: Lelystad. Voor mijn werk verruilde ik het Nieuwe Land in 2002 voor een andere provinciehoofdstad: Den Haag. De fijne sfeer, de grote diversiteit aan culturen en de rijke historie van de Hofstad spreken mij enorm aan. Ik woon met mijn man, twee kleine kinderen en een paar duizend boeken in een eengezinswoning vlakbij het centrum.

Schrijven is al vanaf mijn kinderjaren mijn lust en mijn leven. Opstellen en verhaaltjes op school, brieven naar vriendinnen, epistels in dagboeken; het maakte eigenlijk niet uit. Om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken ben ik in 1998 gaan studeren aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Zwolle.

Na mijn stages bij Het Noordhollands Dagblad en De Financiële Telegraaf, ben ik ruim tien jaar in alle deelgebieden van de journalistiek werkzaam geweest. Van redacteur van het televisieprogramma Business Class tot parlementair verslaggever voor een groot persbureau. Daarnaast heb ik mijn liefde voor de schrijverij beoefend in het bedrijfsleven ten behoeve van PR en marketing, de laatste jaren voor de onderneming die mijn man en ik in 2010 zijn gestart.

Naast mijn professionele teksten schrijf ik columns over mijn dagelijkse beslommeringen. In deze teksten staan humor, woordspelingen en verrassende wendingen centraal. De afgelopen twintig jaar ben ik aan verschillende romans begonnen. Uiteindelijk liep dit keer op keer op niets uit.

Inmiddels ben ik erachter dat non-fictie meer mijn genre is. Ik vind het enorm leuk en boeiend om langdurig diepgravend onderzoek te doen. Ik noem het altijd ‘puzzelen voor gevorderden’. De kroon op het werk is om er dan uiteindelijk een mooi feitelijk juist verhaal van te maken. Een verhaal dat mensen informeert en amuseert; ter lering ende vermaek.

Op dit moment werk ik dan ook met veel liefde aan de puzzel van het leven van George. Het verhaal van zijn leven zal ook een mooi tijdsbeeld geven van het leven der eenvoudige menschen vanaf begin 1900.

Writing the book...

Advertenties